• Elke werkdag voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Gratis verzending in heel Nederland
  • Dagelijks verse orchideeën, direct uit onze eigen kwekerij
  • Exclusieve creaties, met liefde gemaakt

Vijf broers die gezamenlijk een bedrijf leiden met een jaarlijkse teelt van 14 miljoen orchideeën.

Vijf broers die gezamenlijk een bedrijf met een teelt van 14 miljoen orchideeën leiden. Gaat dat wel goed? SO Natural bewijst dat het kan. Het familiebedrijf kweekt sinds 2004 phalaenopsis orchideeën, maar begon in 1959 met de teelt van sla en tomaten. SO Natural staat onder leiding van de vijf broers Smaal (2e generatie) en twee directieleden van buiten de familie. Het bedrijf heeft stevige ambities, een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen en heeft nauw contact met klanten en consumenten. In januari 2015 is de orchideeënkwekerij uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar in de categorie Grootzakelijk in de regio Midden Holland. Bij SO Natural werken 255 medewerkers.

Ga naar SoNatural.nl

De geschiedenis van SO Natural

Afbeelding voor categorie 1959

1959

Het begin

De grondlegger van de Smaal bedrijven is Hendrik (Henk) Smaal. Hij kocht in 1959 1.2 hectare grond aan de Herenweg in Moerkapelle en realiseerde een kas waarin hij tomaten en sla verbouwde.

Afbeelding voor categorie 1989

1989

Drie compagnons

In 1989 kwamen er drie compagnons bij, waaronder zijn zonen André en Martin Smaal. In Bleiswijk werd 3 hectare aan kassencomplex aangekocht van ruim 30.000 m2.

Afbeelding voor categorie 1992

1992

 De start van Moerkapelle

In de jaren ’90 werden alle activiteiten gecentraliseerd vanuit Bleiswijk. Het was tijd voor verandering. Henk Smaal verliet het bedrijf en binnen het bedrijf vond een grote reorganisatie plaats.

Afbeelding voor categorie 2004

2004

De verhuizing

Het bedrijf groeide verder en verhuisde in 2004 naar de Bredeweg in Moerkapelle. Voordeel van deze verhuizing was tevens de goede transportmogelijkheden door de ligging aan de A12.

Afbeelding voor categorie 2005

2005

Een nieuwe start

In de tussentijd hadden broers André en Martin Smaal ook succes met het telen van orchideeën. Hun focus lag op productontwikkeling binnen de phalaenopsis orchideeën.

Afbeelding voor categorie 2010

2010

Het begin van Orchids & SO

Orchids  SO is dé plek voor liefhebbers van orchideeën. In deze winkel en showroom worden schitterende orchidee creaties verkocht. Vanaf 2017 is de webshop van Orchids & SO een feit.

Orchids & SO gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken zoals post-click link-tracking) om het bezoek en winkelen bij orchids-and-so.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties en andere content aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.
Wijzig instellingen